Thursday 4 December 2014

ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ για ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ






την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου στις 5:30 το απόγευμα
στο χώρο: Πολύ τεχνείο,
Χ''Μιχάλη Νταλιάνη 40, Χανιά
Η Δέσποινα Μουζουράκη και οι εκδόσεις Παράξενες Μέρες
Σας προσκαλούν
στην πρώτη παρουσίαση του βιβλίου:
Τον καιρό της Νοτιάς
της Δέσποινας Μουζουράκη


**
Θα μιλήσουν:
η Δώρα Νιαουνάκη, δασκάλα στο 5ο Δημοτικό σχολείο Χανίων, πρώην υπεύθυνη Αγωγής Υγείας πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ν. Χανίων.
η Κατερίνα Βλοντάκη, φιλόλογος, η οποία θα διαβάσει επίσης και κείμενα της Δέσποινας Μουζουράκη
ο Γρηγόρης Παπαδογιάννης, επιμελητής των εκδόσεων Παράξενες Μέρες
 και
η συγγραφέας Δέσποινα Μουζουράκη



**
ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ
Οι εκδόσεις Παράξενες Μέρες παρουσιάζουν ένα πολύ ξεχωριστό βιβλίο, «Τον καιρό της Νοτιάς» με την υπογραφή της Δέσποινας Μουζουράκη. Είναι μια λογοτεχνική αφήγηση και μαζί ένα χρονικό  μιας γυναίκας που γνωρίζει «από μέσα» την ζωή των ηρώων της ιστορίας της. Και το μήνυμά της αυτό ξεκινάει βέβαια μέσα από τις ιστορίες ανθρώπων που ανήκουν σε μια ευάλωτη ομάδα, αντιμετωπίζοντας μια ασθένεια που αλλάζει τη ζωή τους αλλά πιστεύουμε πως θα βρει το δρόμο του σε κάθε αναγνώστη. Το νόημα είναι έτσι κι αλλιώς το ίδιο για όλους μας. Να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει. Όσα εμπόδια κι αν βρούμε μπροστά μας. Να αντισταθούμε. Και ο έρωτας μέσα στις σελίδες του βιβλίου αυτού είναι μια μορφή αντίστασης.


**
 Βιογραφικό Δέσποινας Μουζουράκη
Γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στα Χανιά της Κρήτης. Για μικρά χρονικά διαστήματα έκανα τη ζωγράφο, τη δημοσιογράφο, την διαφημίστρια, την ποιήτρια, την πεζογράφο, την καθηγήτρια, την υπάλληλο γραφείου, την βοηθό χημικού, την εργάτρια σε βιοτεχνία, κλπ, κλπ. Όταν επιτέλους βρήκα χρόνο να καθίσω, έγραψα το βιβλίο «Γιορτές και Σκόλες» που έχει  εκδοθεί από τις εκδόσεις Ταξιδευτής το 2008. Κι από τότε ξεθάρρεψα κι άρχισα να παίρνω μέρος σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς αποκομίζοντας δύο τρία βραβεία και αρκετούς επαίνους. Επίσης γράφω στο ηλεκτρονικό πολιτιστικό περιοδικό:  www.eyelands.gr, και παιδεύω τα τσικάλια, τις κουτάλες, τα λαχανικά, τα όσπρια, τα ψάρια, τους ανθρώπους και τον υπολογιστή μου. Επίσημη σφραγίδα έχει μόνο το πτυχίο μου από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και το πτυχίο Ψυχολογίας από το ΚΕΦΚΣ στη Θεσσαλονίκη. Παρόλα  αυτά δεν ξέρω ακόμα κι ελπίζω μια μέρα ν’ ανακαλύψω τι θέλω να γίνω άμα μεγαλώσω.


Πολυτεχνείο,
Χ''Μιχάλη Νταλιάνη 40, 73100, Χανιά
 Τηλέφωνο: 28210 27614
e-mail:politexn@gmail.com


Παράξενες Μέρες
Κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση
Καποδιστρίου 4, Ρέθυμνο, 74100,
Επικοινωνία: Χειμάρρας 6, Ρέθυμνο
Tηλέφωνα: 2831503835, 2831054166 
Email:  info@paraxenesmeres.gr
www.paraxenesmeres.gr

No comments:

Post a Comment