Friday 23 January 2015

Εργαστήρι Γραφής από τις Παράξενες Μέρες στο Ρέθυμνο


 
2015
πρώτος κύκλος

Οι εκδόσεις Παράξενες Μέρες δημιουργούν Εργαστήρι Γραφής στο Ρέθυμνο. Στο Εργαστήρι που θα διαρκέσει από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούνιο του 2015 μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε θέλει να αποκτήσει γνώσεις λογοτεχνικής γραφής.
Το Εργαστήρι θα λειτουργεί δύο φορές το μήνα και η διάρκειά των συναντήσεων θα είναι δίωρη. Το Εργαστήρι θα ολοκληρωθεί με 10 + 1 συναντήσεις.
Αυτό που θέλουμε είναι να δημιουργήσουμε ένα πραγματικό Εργαστήρι γραφής/ συγγραφής που θα συνεχίζεται και μετά τις συναντήσεις με την επικοινωνία μας μέσα από το διαδίκτυο. Στο δεκαπενθήμερο που μεσολαβεί ανάμεσα στις συναντήσεις όσοι συμμετέχουν θα ετοιμάζουν με την καθοδήγηση του συντονιστή το επόμενο βήμα τους γράφοντας κείμενα. Σκοπός μας είναι να ολοκληρώσουμε ένα πρόγραμμα συγγραφής μιας κοινής συλλογής με συγκεκριμένο θέμα που θα αποφασίσουμε μαζί.
Εισηγητής στο Εργαστήρι θα είναι ο Γρηγόρης Παπαδογιάννης, επιμελητής κειμένων και συγγραφέας,  που συντονίζει ήδη για τις Παράξενες Μέρες, εδώ και ένα χρόνο, το πρώτο Ανοιχτό Εργαστήρι Συγγραφής μέσα από το διαδίκτυο. Συνεργάζεται ο υπεύθυνος του δημιουργικού στις εκδόσεις, Γιάννης Πετράκης.
Στη διάρκειά του θα μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει μαθήματα δημιουργικής γραφής, τις βασικές αρχές της συγγραφής για διήγημα, μυθιστόρημα, σενάριο και θεατρικό έργο. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην διαδικασία συγγραφής ιστοριών μικρής έκτασης που προορίζονται για διηγήματα αλλά και για νουβέλες-μυθιστορήματα.
Οι μαθητές του Εργαστηρίου στο τμήμα της γραφής θα αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις της γραφής. Στο τμήμα της συγγραφής θα συμμετέχουν στην διαδικασία συγγραφής ενός διηγήματος με κοινό θέμα ώστε να δημιουργηθεί μια συλλογή διηγημάτων ή θα επιλέξουν τη συγγραφή ενός αποσπάσματος ευρύτερου λογοτεχνικού έργου. Με τη λήξη των μαθημάτων του Εργαστηρίου θα δοθεί σε όσους έχουν παρακολουθήσει ολόκληρο τον κύκλο βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου γραφής/συγγραφής.
Το κόστος παρακολούθησης του σεμιναρίου θα είναι 40 ευρώ για κάθε μήνα  παρακολούθησης - η τελευταία συνάντηση θα είναι δωρεάν. Η πληρωμή θα γίνεται με την έναρξη κάθε μήνα. Τα μέλη του Εργαστηρίου δεν θα έχουν την υποχρέωση να καταβάλλουν το συνολικό αντίτιμο και να παρακολουθήσουν ολόκληρο τον κύκλο των μαθημάτων. Πιστοποιητικά παρακολούθησης μαθημάτων όμως θα δοθούν μόνο σε όσους και όσες θα έχουν συμμετοχή τουλάχιστον στους τέσσερις από τους πέντε μήνες του Εργαστηρίου.
-
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ: ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ, 14 -& 28 ΜΑΡΤΙΟΣ 14 & 28
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 4 & 18, ΜΑΙΟΣ 9 & 23 ΙΟΥΝΙΟΣ 6 & 20 & μία ακόμη συνάντηση
-
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ στα τηλέφωνα 2831503835, 2831054166 και
6973978315, 6976694974

εκδόσεις Παράξενες Μέρες, Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση
Επικοινωνία: Χειμάρρας 6, Ρέθυμνο
Email:  info@paraxenesmeres.gr
ιστοσελίδα για την Ελλάδα: www.paraxenesmeres.gr
για το εξωτερικό: www.strangedaysbooks.gr

No comments:

Post a Comment