Sunday 17 January 2016

Παράξενες μέρες το 2016



Οι Παράξενες Μέρες ανακοινώνουν με κάποια υπερηφάνεια τα εκδοτικά (και άλλα) δρομολόγια τους για τη χρονιά που ξεκίνησε...
20 Ιανουαρίου ξεκινάμε με την πρώτη φάση του διαγωνισμού μυθιστορήματος.
Θα παραμείνουμε ανοιχτοί στις προτάσεις σας μέχρι και την αρχή του καλοκαιριού. Στη δεύτερη φάση θα επιλέξουμε ανάμεσα σε 20-25 προτάσεις για μυθιστορήματα. Οι συγγραφείς θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν ξανά (ή να ολοκληρώσουν) τα κείμενα που θα ξεχωρίσουμε μέσα στο καλοκαίρι. Στο τέλος της χρονιάς θα ανακοινώσουμε τα μυθιστορήματα (ένα έως τρία) που θα εκδώσουμε το 2017.
20 Φεβρουαρίου ανακοινώνουμε τα αποτελέσματα του 3ου διαγωνισμού σύντομου διηγήματος με θέμα το Φθινόπωρο. Το βιβλίο θα εκδοθεί το επόμενο φθινόπωρο.
20 Μαρτίου ανοίγουμε τον 6ο διεθνή διαγωνισμό διηγήματος. Θα δεχτούμε τα διηγήματά σας μέχρι τις 20 Ιουνίου και θα ανακοινώσουμε τα βραβεία και τη μικρή λίστα στις 20 Σεπτεμβρίου. Η συλλογή που θα βγει από αυτό το διαγωνισμό θα εκδοθεί στις 20 Νοεμβρίου του 2016.
14-15 Μαϊου και 21-22 Μαϊου θα ανεβάσουμε την παράσταση «Παράξενες Μέρες» που θα αποτελείται από τα έξι μονόπρακτα που επι-βραβεύτηκαν στον διαγωνισμό του 2014. Η παράσταση που θα σκηνοθετήσει η Βάλια Σαπανίδου θα ανεβεί πιθανότατα στον τεχνοχώρο Φάμπρικα, στον Κεραμεικό. Παράλληλα θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου με τα 11 συνολικά μονόπρακτα που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό.
Τον Ιούλιο, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα, θα φτιάξουμε το δεύτερο φεστιβάλ της Άμμου και πάλι στη Γαύδο!
Τον Οκτώβριο θα ξεκινήσουμε ξανά το επόμενο διαδικτυακό Εργαστήρι Συγγραφής μας!
Όλοι οι διαγωνισμοί διοργανώνονται –φυσικά- σε συνεργασία με το περιοδικό eyelands.gr
Αναλυτική παρουσίαση των βιβλίων που θα εκδοθούν μέσα στη χρονιά θα γίνει τον επόμενο μήνα.
Καλή χρονιά!

No comments:

Post a Comment